Testosteronbrist

Vad är och vilken roll spelar testosteronet i mäns hälsa? Testosteron är det viktigaste könshormonet som män har. Det är ansvarigt för de typiska manliga egenskaperna, såsom ansikts-, skönhets- och kroppsbehåring samt muskeltillväxt. Detta hormon hjälper också till att upprätthålla sexdrift, spermaproduktion och benhälsa. Hjärnan och hypofysen (en liten körtel i hjärnans botten) kontrollerar testosteronproduktionen genom testiklarna.

På kort sikt kan en låg nivå av testosteron alltså testosteronbrist (även kallad hypogonadism) orsaka följande åkommor.

– En falnande sexdrift
– Svaga eller inga erektioner
– Ett lågt antal spermier, en minskad spermieproduktion
– Förstorade bröst, även kallat ”man tits”

Med tiden kan lågt testosteron få en man att förlora dess kroppsbehåring, muskelmassa, styrka och få ett en skörare benstomme. Å andra sidan ökar din förmåga att lagra och lägg på dig kroppsfett när testosteronnivån sjunker. Kronisk (långsiktig) testosteronbrist kan också orsaka svaga ben (osteoporos), humörförändringar, mindre energi och mindre testiklar. Tecken och symtom (vad du ser och känner) varierar vanligtvis från person till person.

MaxulinMaxulin® är ett av marknadens mest använda testosterontillskott. Maxulin hjälper kroppen att öka den fria nivån av testosteron i blodet. Ge dig själv en rejäl boost av testosteron och upplev styrkan och driften.

  • Ökar muskeltillväxten
  • Ökar den sexuell drivkraften
  • Motverkar trötthet och energilöshet
  • Kampanj med tillverkaren på 50% av orginalpriset

Läs mer om läkemedlet

ArginMax for MenArginMax for Men är framtaget specifikt för de män som vill öka / boosta deras sexuella förmåga. Hjälper dig nå upphetsning snabbare samt ger dig en enastående uthållighet vid sexuell / intima aktiviteter.

  • Ökar din sexuella förmåga
  • Ökar din sexuell uthållighet
  • Höjer tillfredsställelsen vid sexuella aktiviteter
  • Klinisk studie backar upp resultaten

Läs mer om läkemedlet

Vad orsakar en låg nivå av testosteron?

Det finns flera orsaker som kan ligga till grund för en lägre testosteronnivå. En läkare kommer att ta ett blodprov på förmiddagen mellan 07:00 och 10:00 för att på ett så korrekt sätt som möjligt läsa av nivån av manligt könshormon och dess koncentration i ditt blod. Läkaren kommer att kombinera testsvaren från blodprovet med symptom som är vanliga vid testosteronbrist.

Symptom
– Testikelskada (trauma, kastration) eller en bakteriell infektion
– Strålning eller kemoterapi behandling för cancer
– Viss typ av medicin och läkemedel, såsom opiatbaserade värktabletter
– Hormonstörningar (hypofysörer eller sjukdomar, höga nivåer av prolaktin)
– Kroniska sjukdomar, såsom lever och njursjukdom, fetma, typ 2-diabetes och hiv/aids
– Ett genetiskt tillstånd (Klinefelters syndrom, hemokromatos, Kallmann syndrom, Prader-Willi syndrom, myatonisk dystrofi)

Tillsammans med ett blodprov som visar en lågt koncentration kommer dessa symptom att undersökas. Det finns naturliga orsaker till en låg koncentration av manligt könshormon. Nämligen ålderdom och att bli äldre inverkar på kroppens förmåga att hålla uppe och producera testosteron.

Hur ställs en diagnos?

Under en fysisk undersökning kommer din läkare att undersöka ditt kroppshår, bröst, penis samt storleken och konsistens på testiklarna och pungen. Din läkare kommer att testa ditt perifera seende, den del av din blick som är ämnad att se och uppfatta saker vid sidan av där blicken koncentrerats. Finns det brister kan dessa indikera en tumör på hypofysen, en sällsynt orsak till lågt testosteron.

Din läkare kommer också att använda det blodprov som togs tidigare för att se om din totala testosteronnivå är låg. Det normala intervallet är i allmänhet 300 till 1000 ng / dL, men detta beror på vilket laboratorium som utför testet. För att få en diagnos som fastställer att du faktiskt har en låg nivå av testosteron kan du behöva mer än ett tidigt blodprovet på morgon ibland krävs också ett test av hypofysen och de hormoner som utsöndras.

Om du har symtom på lågt testosteron, brukar din läkare föreslå att du pratar med en endokrinolog. Denna expert på hormoner kan hjälpa till att hitta orsaken. Var öppen med din läkare om din medicinska historia, alla receptbelagda och icke-receptfria läkemedel du tar nu, sexuella problem och några större förändringar i ditt liv.

Hur behandlas låg testosteron?

Testosteronersättningsterapi kan förbättra sexuell intresse, erektioner, humör och energi, kroppshårtillväxt, bentäthet och muskelmassa. Det finns flera sätt att ersätta testosteron:

– Gel eller fläckar som du lägger på din hud
– Injektioner (skott)
– Tabletter som håller sig fast vid tandköttet
– Pellets införda under huden eller piller (i vissa länder utanför USA)
– Den bästa metoden beror på din preferens och tolerans och kostnaden.

Vi säljer testosterontillskott

Väljer du att köpa kan du hitta